Class Discussion

Let’s Read

Question 1: What activity was going on in the class?

Answer: Class discussion

Question 2: Who was the quiet one in the class?

Answer: Jane

Question 3: Why was she quiet?

  1. She was afraid to air her opinions
  2. She hated the noise
  3. She didn’t like the activity
  4. She was quiet by nature

Answer: (d) She was quiet by nature



Question 4: How do you interact in class during discussions? Do you participate or remain quiet?

Answer: I take active participation in class discussions.

Think and Write

Choose two friends in your class who are very different from each other. Use the clues in the box to describe their nature. you may also add your own words to describe them.

Naughty, lively, sharing, careless, studious, quiet, friendly, helpful, regular, cheerful

Answer:

SheelaNaughty, lively, careless, cheerful
AnkitSharing, studious, quiet, friendly, helpful, regular

Let’s Talk

Question 1: What is a discussion?

Answer: A discussion is a meeting in which participants talk together on some important matter. Everyone gives his/her views on the topic. Participants askquestions and answer them. Out of many ideas, the best idea is selected for action.

Question 2: Note the points you might discuss before planning to visit to the park.

(a) Choose a day and time.

Answer: 7th July, 10 AM

(b) What things to bring to play?

Answer: Football, Frisbee, Kite

(c) Assign duties.

Answer: Ankit will bring football. Rahul will bring Frisbee. Sneha will bring Kite. Bittoo will bring food.

(d) Things to eat.

Answer: Potato chips, Kurkure, Choco pie, Orange juice

Question 2: Fill in the grid given below by assigning qualities ot each person. Some clues are given here to help you.

  • Sangeeta lends her pencil to her partner.
  • Nirav is also called a chatterbox.
  • Pranav recently saved a cat from drowning in the lake.
  • Megha is just the opposite of Nirav.
  • Mithila always teases everyone.
  • Ritu is always seen with a book in hand.

Answer:

BraveNaughtyQuiet TalkativeGenerousStudious
NiravXXX YXX
PranavYXX XXX
MeghaXXY XXX
MithilaXYX XXX
RituXXX XXY
SangeetaXXX XYX



Copyright © excellup 2014