Fractions:

Sample Problems

Separate out proper and improper fractions:

Question 1: `1/2, 4/3, 5/6, 6/5`

Answer: Proper Fractions: `1/2, 5/6`

Improper Fractions: `4/3, 6/5`


Question 2: `3/7, 7/6, 6/7, 5/9, 9/5`

Answer: Proper Fractions: `3/7, 6/7, 5/9`

Improper Fraction: `7/6, 9/5`

Question 3: `(12)/(13), (13)/(12), 7/8, 8/7, (16)/(17), (17)/(16)`

Answer: Proper Fractions: `(12)/(13), 7/8, (16)/(17) `

Improper Fractions: `(13)/(12), 8/7, (17)/(16)`

Question 4: `1/5, 4/5, 9/4, 4/9, (27)/(64), (32)/(27), (27)/(32)`

Answer: Proper Fractions: `1/5, 4/5, 4/9, (27)/(64), (27)/(32)`

Improper Fractions: `9/4, (32)/(27) `


Question 5: `(13)/(14), (14)/(13), 3/4, 4/3, 2/5`, `(22)/(55), (222)/(555), (555)/(222)`

Answer: Proper Fractions: `(13)/(14), 3/4, 2/5`, `(22)/(55), (222)/(555) `

Improper fractions: ` (14)/(13), 4/3, (555)/(222)`

Question 6: `1/6, (11)/(6), (121)/(6), (6)/(121), (6)/(11)`

Answer: Proper Fractions: `1/6, (6)/(121), (6)/(11)`

Improper Fractions: `(11)/(6), (121)/(6)`

Question 7: `2/7, 2/9, 9/2, 7/2, (21)/(2), (2)/(21)`

Answer: Proper Fractions: `2/7, 2/9, (2)/(21)`

Improper Fractions: `7/2, 9/2, (21)/(2) `


Separate out proper, improper and mixed fractions:

Question 1: `7/6, 2/5, 1\1/2, 4/3`

Answer: Proper Fractions: `2/5`

Improper Fractions: `7/6, 4/3`

Mixed Fractions: `1\1/2`

Question 2: `2\2/5, 2/5, 1\3/4, 7/5`

Answer: Proper Fraction: `2/5`

Improper Fraction: `7/5`

Mixed Fractions: `2\2/5, 1\3/4`

Question 3: `9/5, 5/9, 1\4/5, 9/2, 4\1/2`

Answer: Proper Fraction: `5/9`

Improper Fractions: `9/5, 9/2`

Mixed Fractions: `1\4/5, 4\1/2`

Question 4: `5\7/9, 7/9, 9/7, 1\2/7`

Answer: Proper Fraction: `7/9`

Improper Fraction: `9/7`

Mixed Fractions: `5\7/9, 1\2/7`

Question 5: `2\2/5, 2\2/7, 1/7, 8/7`

Answer: Proper Fractions: `1/7`

Improper Fraction: `8/7`

Mixed Fractions: `2\2/5, 2\2/7`



Copyright © excellup 2014