Cell

Extra Questions

Multiple Choice Questions

Question 1: Which of the following is a unicellular organism?

  1. Squid
  2. Plasmodium
  3. Sponge
  4. Hydra

    Answer: (b) Plasmodium

Question 2: Which of the following cells is of irregular shape?

  1. RBCs
  2. WBCs
  3. Muscle Cells
  4. Neuron

    Answer: (b) WBCs

Question 3: Which pigment is present in chloroplast?

  1. Leucoplast
  2. Chlorophyll
  3. Xanthophylls
  4. Melanin

    Answer: (b) Chlorophyll

Question 4: Which of the following is made of cellulose?

  1. Cell membrane
  2. Golgi body
  3. Chloroplast
  4. Cell wall

    Answer: (d) Cell wall

Question 5: Which of the following cells is shaped like a star with a tail?

  1. Neuron
  2. Cells of skin
  3. Muscle cell
  4. RBC

    Answer: (a) Neuron

Question 6: Cell wall is present in which of the following?

  1. Bacteria
  2. Plasmodium
  3. Amoeba
  4. Sponge

    Answer: (a) Bacteria

Question 7: Which structure makes the outer boundary of animal cell?

  1. Cell wall
  2. Cell membrane
  3. Nuclear membrane
  4. Cytoplasm

    Answer: (b) Cell membrane

Question 8: Which was the first scientist to observe a live cell?

  1. Robert Hooke
  2. Newton
  3. Leeuwenhoek
  4. Virchow

    Answer: (c) Leeuwenhoek

Question 9: Which of the following inheritance of characters from one generation to the next?

  1. Gene
  2. Nucleus
  3. Chromosome
  4. Chloroplast

    Answer: (a) Gene


Copyright © excellup 2014