Decimals

Exercise 2.7

Question 1: Find the value of following:

  1. `0.4 ÷ 2`

    Answer: `0.4 ÷ 2 = 0.2`
  2. `0.35 ÷ 5`

    Answer: `0.35 ÷ 5 = 0.07`
  3. `2.48 ÷ 4`

    Answer: `2.48 ÷ 4 = 0.62`
  4. `65.4 ÷ 6`

    Answer: `65.4 ÷ 6 = 10.9`
  5. `651.2 ÷ 4`

    Answer: `651.2 ÷4 = 162.8`
  6. `14.49 ÷ 7`

    Answer: `14.49 ÷ 7 = 2.07`
  7. `3.96 ÷ 4`

    Answer: `3.96 ÷ 4 = 0.99`
  8. `0.80 ÷ 5`

    Answer: `0.80 ÷ 5 = 0.16`

Question 2: Find the value of following:

  1. 4.8 ÷ 2

    Answer: `4.8 ÷ 2 = 2.4`
  2. 52.5 ÷ 10

    Answer: `52.5 ÷ 10 = 5.25`
  3. 0.7 ÷ 10

    Answer: `0.7 ÷ 10 = 0.07`
  4. 33.1 ÷10

    Answer: `33.1 ÷10 = 3.31`
  5. 272.23 ÷ 10

    Answer: `272.23 ÷ 10 = 27.223`
  6. 0.56 ÷10

    Answer: `0.56 ÷10 = 0.056`
  7. 3.97 ÷ 10

    Answer: `3.97 ÷ 10 = 0.397`

Question 3: Find the value of following:

  1. 2.7 ÷ 100

    Answer: `2.7 ÷ 100 = 0.027`
  2. 0.3 ÷ 100

    Answer: `0.3 ÷ 100 = 0.003`
  3. 0.78 ÷ 100

    Answer: `0.78 ÷ 100 = 0.0078`
  4. 432.6 ÷ 100

    Answer: `432.6 ÷ 100 = 4.326`
  5. 23.6 ÷100

    Answer: `23.6 ÷100 = 0.236`
  6. 98.53 ÷100

    Answer: `98.53 ÷100 = 0.9853`

Question 4: Find the value of following:

  1. 7.9 ÷ 1000

    Answer: `7.9 ÷ 1000 = 0.0079`
  2. 26.3 ÷ 1000

    Answer: `26.3 ÷ 1000 = 0.0263`
  3. 38.53 ÷1000

    Answer: `38.53 ÷1000 = 0.03853`
  4. 128.9 ÷1000

    Answer: `128.9 ÷1000 = 0.1289`
  5. 0.5 ÷1000

    Answer: `0.5 ÷1000 = 0.0005`

Question 5: Find the value of following:

  1. 7 ÷3.5

    Answer: `7 ÷3.5 = 2`
  2. 36 ÷0.2

    Answer: `36 ÷0.2 = 180`
  3. 3.25 ÷0.5

    Answer: `3.25 ÷0.5 = 6.5`
  4. 30.94 ÷0.7

    Answer: `30.94 ÷0.7 = 44.2`
  5. 0.5 ÷0.25

    Answer: `0.5 ÷0.25 = 2`
  6. 7.75 ÷0.25

    Answer: `7.75 ÷0.25 = 31`
  7. 76.5 ÷ 0.15

    Answer: `76.5 ÷ 0.15 = 510`
  8. 37.8 ÷ 1.4

    Answer: `37.8 ÷ 1.4 = 27`
  9. 2.73 ÷1.3

    Answer: `2.73 ÷1.3 = 2.1`

Question 6: A vehicle covers a distance of 43.2 km in 2.4 litres of petrol. How much distance will it cover in one litre of petrol?

Answer: Distance can be calculated as follows:
`43.2 ÷ 2.4 = 18 km`



Copyright © excellup 2014